Utolsó hozzászólások

[Pay Day Loan ] [2018-10-09 12:31:11]
» qgtvwccy

Miki [2017-11-25 00:02:33]
» gombavizsgálat

[újonc] [2014-03-14 21:33:00]
» túra

Miki [2013-04-29 10:05:58]
» kis gomba, nagy gomba

[Valaki] [2013-04-28 00:42:56]
» OK

bloggerek

Miki

bejelentkezés

(regisztráció)

Oszkár -- a magyar telekocsi-rendszer
RSS 2.0
Miki – blog
fotótéma

#71 – Miki

2007-01-31 23:48:38

nincs hozzászólás

Ma a Dunaparton tekertem munkából hazafelé, mert szép fényképtémák után kutattam. A Lánchídnál, a rakparton már letelepedett egy fotós, hatalmas állvánnyal és teleobjektívvel. Aztán ahogy közeledtem a Batyó felé, egyre több ember fényképezte a Parlamentet, de mindegyik vakuval! Na, ekkor inkább úgy döntöttem, hogy akkor jobb, ha én most sürgősen hazamegyek. Valahogy cikinek éreztem volna elővenni egy fényképezőgépet....

pihi

#67 – Miki

2007-01-30 22:26:56

4 hozzászólás

Tegnap már kicsit elegem lett a világból, így aztán mára kivettem egy nap szabit. Aludtam, amíg bírtam, de f9-kor így is kidobott az ágy (érdekes! :). Reggel gyorsan írtam egy listát, hogy akkor mivel is töltsem a napot. 12 pontot sikerült papírra vetnem. Mondanom sem kell, hogy csak 4 és fél lesz lefekvésig teljesítve belőle, de eleve lehetetlen lenne ennyi mindent megcsinálni egy nap alatt.

A legfontosabb mindenesetre, hogy leadtam az utolsó két ST feladatot, tulajdonképpen ez is volt a fő ok az itthonmaradásra.

Ja, és megcsináltam az első féket a bringámon! :)

hóember

#66 – Miki

2007-01-29 13:04:16

nincs hozzászólás

Nem bírom követni ezt az idétlen időjárást! Napon már megint legalább 10 fok van. De ami a legrosszabb, hogy a farkaskölykökkel épített hóemberből, így holnapra már semmi sem lesz....

fényképezőgép próba

#65 – Miki

2007-01-27 15:36:03

nincs hozzászólás

Végre elérkezett az idő, hogy ne csak esténként a szobában fényképezzek. Ezt amúgy is csak egyhelyben ülve, az íróasztalom mellől tettem, szóval elég unalmas volt.

Ma viszont a falkaprogramra vittem magammal az új gépemet is! Sportfokozat beállítva és már lődözhettem is mindenfelé. Símán követi a mozgást a fókusszal, és villámgyorsan lövi mellé a sorozatot. Ezzel csak egy gond van, hogy a sportfokozat gyors záridejéhez, nagy lencsenyílás kell, és emiatt kicsi a mélységélesség. Ezért aztán nem minden lesz éles, amit esetleg utólag annak szeretnék. Erről persze, igazán nem a gép tehet....

fékhatás

#64 – Miki

2007-01-26 09:18:38

nincs hozzászólás

Egyre kevésbé fog a bringámon az első fék. Sürgősen meg kéne javítanom, mielőtt beledurrantok egy figyelmetlen autósba, vagy járókelőbe. Csak persze sosincs rá időm! :) Örülök, hogy a láncot megolajoztam tegnap az eső után (kb. 2 perc).

Nagyi

#61 – Miki

2007-01-23 22:55:23

nincs hozzászólás

Ma hajnalban meghalt a nagymamám. Kérlek, imádkozzatok érte!

fényképezőgép

#60 – Miki

2007-01-23 09:59:46

2 hozzászólás

Tegnap vettem egy új digitális, tükörreflexes fényképezőgépet, egy Nikon D40-et. Végre újra fényképezhetek úgy, ahogy azt valaha apámtól tanultam, állítgatva a lencsenyílást és a zársebességet.

Napközben mentem el megvenni, aztán késő estig várhattam rá, hogy végre kipróbálhassam. Viszont egyelőre nem sokra jutottam vele. Persze tudok vele képet készíteni, meg nagyon szép és egyebek, de még van mit tanulnom a beállításokon.

Ezentúl ezzel készülnek majd a képek....

disznóvágás

#58 – Miki

2007-01-21 22:33:00
Módosítva:
2007-01-21 22:51:08

nincs hozzászólás

Tegnap brutális kegyetlenséggel meggyilkoltunk, feldaraboltunk és ledaráltunk egy disznót. Sőt, egy részét ott helyben meg is ettük. Súlyosbító körülmény, hogy mindez előre megfontolt szándékkal történt.

Amikor négyen bemegyünk az ólba és a szerencsétlen állat visít, mint egy sakál amíg elkapják az orrzóval, kicsit mindig elszorul a torkom. De aztán a hasa alá kerül egy bot, azzal ketten megemeljük hátul, ketten meg húzzák elölről, akkor már elkap a vadásszenvedély. Bár a felállás nem túl igazságos. A disznó már kinn is van az ólból, repül a fejébe a szög, és eldől, mint egy zsák. Egy bökés és csurog a vére a lábosba, közben pedig fogjuk a lábait, hogy ne rúgkapáljon nagyon, utolsó erejével.

Innentől minden megnyugszik. Bár a disznó egészségének, már úgysem számít, azért jöhet mindenkinek egy kupica pálinka. Aztán föl a terákra, meg a teherautóra, irány haza, ahol újra töltünk, mert éh gyomorral mégsem lehet dolgozni.

Jön a pörzsölés és köpesztés, közben először koromfeketére változik a disznó, aztán újra kifehéredik. Lehet bontani. És megjön a sűlt vér is, ideje reggelizni.

Kijön a bele, leesik a feje, eltűnnek a lábai. Hamar darabokra esik a szebb időket megélt állat. Ide-oda kerülnek a darabok: sütnivaló húsnak, szalonnának, töpörtyűnek, kolbásznak, hurkának, májkrémnek, a présbe, és ami már sehova sem jó, megy a kutyáknak.

Jön a darálás, a töltés és már tekerednek is a kolbászok és hurkák. A disznóból már kevés van. A pálinkából is. Lassan befejeződik az esemény. A többi állat most megúszta. Majd jövőre, ha addig be nem tiltják a házi disznóvágást.... :(

A képek a nyugalom megzavarására alkalmasak, csak erős idegzetűeknek!

árverezés 3.

#57 – Miki

2007-01-19 10:11:33

1 hozzászólás

Ma reggel átvettem 3 db notebook-ba veló memóriát, és sikeresen betettem a gépembe. Így már mindjárt más! Már azt hittem, hogy sehol sem fogok kapni. Legalábbis elfogadható áron.

Szóval úgy döntöttem, hogy mégsem olyan rossz dolog ez a vatera, csak ugye a szólásszabadságom korlátozása.... Na mindegy, azért sikeresnek értékeltem az aukciót, mert különben a szerencsétlen eladóval szúrok ki. ő meg aztán igazán nem tehet róla, hogy berágtam a rendszerre.

árverezés 2.

#53 – Miki

2007-01-17 15:18:26
Módosítva:
2007-01-17 15:19:58

3 hozzászólás

Kaptam választ, mert ugye beszóltam nekik, hogy ez nekem pedig nem tetszik! Azt írták – amit persze eddig is tudtam –, hogy 7 nap múlva nyugodtan megírhatom a véleményem. Nem írom! (agresszív kismalac forever)

Arra hivatkoztak, hogy általában 7 nap kell, hogy a tárgy átadása-átvétele megtörténjen. De akkor miért lehet pozitív értékelést adni, mielőtt befejeződne az akció???

Mondjuk sejtettem, hogy nem fognak a lábam elé borulni és bocsánatkérések közepette átírni az oldalt. És mindezt persze a beígért 48 órás válaszidő után 24 órával....

árverezés rulez

#50 – Miki

2007-01-12 10:16:00

2 hozzászólás

Folytattam az utánjárást és keresgélést, míg végül csak akadt egy nekem kellő processzor a Vaterán. Regisztráltam, licitáltam, minden ment annak rendje és módja szerint.

Ma reggel felhívtam az eladót, hogy akkor hogyan is vegyem át a "nyereményem". Sajnos most vette csak észre, hogy elírta a tokozást, így én valószínűleg nem ezt a terméket keresem. Apró bosszúság, de még időben kiderült, kár nem ért. Sebaj, majd lesz másik, máshonnan.

A Vaterán értékelni kell minden eladást, mindkét félnek. Megírtam, hogy hibás volt az infó, de kiderült, nincs gond. És kiválasztottam, hogy semlegesnek értékelem az eseményt. Lehetne még pozitív, vagy negatív. Küld. A rendszer válasza: az első 7 napban csak pozitív értékelést lehet adni. Na innentől kezdett el felmenni az agyvizem! Akkor mi a fenének lehet választani? Tegyék ki, hogy pozitív, mellé a benyomott radio gombot, aztán én meg rányomom, hogy mehet, és akkor mindenkinek jó értékelése lesz! Ja, hogy az utána nem ér semmit? Az már kit érdekel.

Tisztára, mint a kommunizmusban.... :(

eBay, PayPal és a processzor

#49 – Miki

2007-01-10 16:18:41
Módosítva:
2007-01-10 16:40:17

nincs hozzászólás

A gépembe jól jönne egy új processzor, ezt a ítpust viszont már 2 éve nem gyártják. Így aztán hiába kerestem hazai boltokban, nem jártam sikerrel. Ekkor jutott eszembe, hogy már többektől hallottam, hogy milyen jó dolgok találhatók az árverezős oldalakon. Így aztán lévén régi online vásárló, rögtön mentem a vaterára, az mégis magyar. Csak éppen az nincs, amit én keresek. Jól van, legyen akkor eBay.

És lőn siker! Az amerikai piacon egész jók az árak, csak éppen a szállítási költség kérdéses számomra. A német piacon viszont az ár nem tűnik igazán kedvezőnek, s ráadásul a nyelvvel sem egyértelműen boldogulok, bár az 'athlon xp'-t minden nyelven így kell leírni.

Na de ezt ki is kell fizetni valahogy. Éljen a PayPal! Rögtön regisztráltam is, minden ment simán, amíg a bankkártyámhoz nem jutottunk. Márpedig ezt ő nem fogadja el! Úgy tűnik a Visa Electron nem alkalmas erre a célra. Most csináltathatok másikat, vagy más megoldás után kell néznem.

De legalább lett egy új PayPal számlám és háromféle pénznemben mutatja, hogy: 0! :)

„Vészfékbe kapaszkodva”

#48 – Miki

2007-01-07 16:07:47
Módosítva:
2007-01-07 16:10:50

nincs hozzászólás

Elolvastam az Igenhír legújabb cikkét, ami a MÁV kedvezmények jelentős csökkentéséről szól. Aztán a fórum hozzászólásokon túljutva úgy döntöttem, hogy – bár az én kedvezményem mit sem változik – mégis beleszólok kicsit.

Eléggé úgy tűnik, hogy semmibe vesznek minket! A hazug kormányunk és a pimasz miniszterelnökünk! Persze békésen kell küzdeni, de mit érünk el vele? Egy darabig tüntetünk, aztán már nagyon hideg van, úgyis mindenki hazamegy. A tolvajok meg kivárják és nem változik semmi. Persze félreértés ne essék én nem azt mondom, hogy törjünk-zúzzunk, azt úgyis csak ellenünk fordítják. Meg persze az nem szép és keresztényi dolog! De kicsit keményebben azért fel lehetne lépni. A félpályás útlezárások nem rosszak, bár szerintem a teljes útlezárásnak lenne igazán értelme és hatása. Ugyanígy a vészfék meghúzását is jónak tartom. Kárt nem okoz, legalábbis közvetlenül nem, de amúgy meg nem lenne kényszerítő ereje. És hogy az emberek lekésik a csatlakozást és a munkakezdést? Kit érdekel!? Mégis mi a fontosabb, hogy levessük a nyakunkról az élősködőket (ami esetleg kényelmetlenségekkel jár), vagy hogy eltűrjük, hogy mindent letolnak a torkunkon?

Persze tűrhetjük még így sokáig, esetleg otthon kicsit szitkozódva a csökkenő életszínvonal miatt, de szigorúan úgy, hogy semmi plusz kényelmetlenségünkbe ne kerüljön. Birka nép.

BHTCS

#47 – Miki

2007-01-07 15:18:47
Módosítva:
2007-01-07 23:13:29

nincs hozzászólás

Azaz a Budai-hegység távoli csúcsai.

Az úgy volt, hogy pénteken este hallottam róla életemben először. Másnap délelőtt falkaprogram némi gyaloglással, aztán másfél óra kemény foci. És ezek után tulajdonképpen miért is ne menjek?

9-kor indultunk ketten Nagykovácsiból, aztán később egy idősebb túratárs is csatlakozott kis csapatunkhoz. Hamarosan bértünk egy nagyobb csapatot, akik remekül vezettek minket egy darabig, pont egy számunkra ismeretlen részen. Aztán az egyik ellenőrzőpontnál, amíg csokiztak, megpattantunk. Elég volt már a tömegnyomorból.

Lassan gyűltek az újabb és újabb pecsétek az igazolólapunkra, és közben egyre közeledtünk a Fekete-hegyhez, ami a legnehezebben megtalálhatónak igérkezett. És egyszer csak ismerős volt az út! Én már jártam erre! Persze ez nem véletlen, hiszen közeledtünk a cserkészparkhoz, és ráadásul a legutóbbi falkaportyán én szerveztem a túrát, ami azt jelentette, hogy előre körbebringáztam a terepet. Így aztán könnyedén megtaláltuk a térképen kinézett utat a csúcshoz, majd a cserkészparkot, anélkül hogy érintettük volna Julianna-majort, ahol állítólag egy falka éhes kutya várja az arrajárókat.

Aztán átvágtunk Adyligeten és innentől túratársaim irányítása alatt újabb csúcsokat hódítottunk meg. Itt jött a túra legnehezebb szakasza, amikor leereszkedtünk Hosszú-Erdő-hegyről egy szakadék szélén futó meredek, csúszós és sziklás ösvényen. Aztán végül, ha nezen is, csak visszavergődtünk Nagykovácsiba egy oklevélért, kitűzőért és egy kis jól megérdemelt táplálékért. 9 és fél óra alatt teljesítettük a távot.

Útközben rájöttem, hogy egy termosz forró teát vinni legközelebb, nem biztos, hogy luxusnak számít. És a talpbetétemet is lehet, hogy érdemes lesz legközelebb otthon hagyni, mert az út felétől meglehetősen kellemetlen élményben részesített, amit csak az utolsó szakaszokon fájni kezdő térdem feledtetett! Ezt pedig enyhén befelé csámpázó járással tudtam jelentősen csökkenteni. :)

Mindent összevetve egy remek túrán vehettem részt, bár igazi téli körülmények között nem tudom hogyan teljesítettük volna szintidőn (10 óra) belül! Talán jövőre kiderül!

És jöjjenek a képek!

Újév

#46 – Miki

2007-01-03 14:33:21
Módosítva:
2007-01-03 14:51:46

nincs hozzászólás

El is felejtettem ide újévi bejegyzést írni, de végül is ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az évet már a legelején 5 perc késéssel kezdtem. Ugyanis a soron következő st feladatokat 31-én éjfélig kellett beküldeni. Előtte téli tábor, karácsony, megbeszélés, még karácsony és egyebek voltak, így aztán maradt az utolsó pillanat. Mint ahogy előzőleg is, de ez egy másik kérdés. Szóval 11-kor szerencsére sikeresen elküldtem őket, hála telefonos segítőimnek, és elindultam Csillaghegyre.

Éjfél után 5 perccel érkeztem meg a szilveszteri buliba, de szerencsére még volt kivel koccintani és táncolni 4-ig!

Azóta pedig újra bringa és újra munka....

  GNU AGPLv3 mrd.hu