Utolsó hozzászólások

[Lisastani] [2019-12-17 02:23:50]
» qobbseian

[StevGere] [2019-09-05 22:06:18]
» Venta Comprar Viagra StevGrenly

[Pay Day Loan ] [2018-10-09 12:31:11]
» qgtvwccy

Miki [2017-11-25 00:02:33]
» gombavizsgálat

[újonc] [2014-03-14 21:33:00]
» túra

bloggerek

Miki

bejelentkezés

(regisztráció)

Oszkár -- a magyar telekocsi-rendszer
RSS 2.0
Miki – blog
Menyét portya

#135 – Miki

2007-05-26 21:42:58

nincs hozzászólás

Eltűnt egy bivaly és egy adag gofri. Mindjárt jobban érzem magam! :)

Illetve pár apróságtól eltekintve eddig is szinte tökéletes volt minden. Bár a portya nem volt hosszú, azért a program elég sűrűre és izgalmasra sikeredett.

De most nem bírom tovább írni. Mivel itthon felejtettem a napkrémet, úgy nézek ki, mint egy rák és enyhe napszúrásom van. Ezen most nem segít semmit, csak sok ital és az ágy. Már itt sem vagyok....

reggeli defekt

#132 – Miki

2007-05-22 10:21:40
Módosítva:
2007-05-22 10:23:53

nincs hozzászólás

Szerencsére nem az enyém! Az Erzsébet-híd alatt találtam egy bringáját toló srácot. Nagy nehezen rábeszéltem, hogy ugyan, foltozza már be a lyukat, majd segítek.

Bár egy kátyura (felütéses defekt – snakebite) panaszkodott, egy gyönyörű rózsáéra emlékeztető tüskét találtam a külsőben – fémből. Igazából nem volt szerencséje, mert a tüsök pont a defektszalag mellett ment be. De, így legalább nem két lyukat kellet betömni.

A cserkész ahol tud, segít.

varratszedés – csak erős idegzetűeknek

#130 – Miki

2007-05-22 09:23:46

4 hozzászólás

Csütörtökre hívott az orvos, hogy menjek be varratkiszedésre. Ebből már nem lesz semmi, mert hétfőn este elrágtam az egyiket, majd tegnap éjjel – mikor már piszkosul fájt – egy gombostűvel kipiszkáltam a maradék kettőt. Menten jobban éreztem magam.

Tulajdonképpen ennyi. Nem vagyok mazohista. :)

helyzetjelentés

#128 – Miki

2007-05-19 22:59:49
Módosítva:
2007-05-19 23:01:37

nincs hozzászólás

Végre feltettem a múlt hétvégi rózsafüzér zarándoklat képeit. Azért ment ilyen lassan, mert gondjaim voltak a linux alatt a képek átméretezésével. De most hiretelen kiderült, hogy könnyedén (khmmm) tudok windowsos programokat is futtatni a linux alatt. Így egy programmal is meg tudok oldani mindent, amit szeretnék.

Szóval könnyedén azért kevés dolog megy a linux alatt, de a kitartás (meg az idő) sok mindent megold. Pl. a hibernálással is szenvedtem egy napig. Igaz, hogy az alaplapi hálózati- és hangkártya már le van tiltva. Még szerencse, hogy van másik, ami legalább rendesen működik.

Ami a pempőket illeti, nem lehet sokáig bírni! Vacsorára már előszedtem a kolbászt a hűtőből, bár nem ment könnyen a fogyasztása. Igazi fogyókúrás életmód: hamar megunom a rágást, viszont legalább keveset fogyasztok közben! :)

mégis itthon

#127 – Miki

2007-05-18 14:17:54

2 hozzászólás

Na jó, meggondoltam magam. Nagyon nem volt kedvem reggel fölkelni. Inkább elmentem a piacra és vettem egy pár házikolbászt. Nem mintha megbírnám enni. A pempőkkel meg hiába tömöm magam, folyton csak éhezem! :)

banánturmix

#126 – Miki

2007-05-17 19:20:10

nincs hozzászólás

Régebben azt hittem, hogy banánból végtelen mennyiséget képes lennék elfogyasztani. Szerintem ezzel sok gyerek így van. :) De az is lehet, hogy csak régen volt így, amikor csak télen lehetett kapni és akkor is drágán.

A második fél liter banánturmix vége felé azonban kezdtem módosítani álláspontomon. Egy haramadikat már nem szeretnék ma meginni. Szerencsére a mamám hozott egy csomó pempőt, amit nem kell megrágnom: csirkelevesturmix (ebben a formában inkább főzelék), spenót, gyümölcsturmix. Talán így nem fogok éhenhalni, de azért egy adag sülthúsnak tudnék örülni! :)

Amúgy aludtam kicsit és megnéztem a Karib tenger kalózai 2-őt, de most már piszkosul unatkozom. Bár holnapra is szabit vettem ki, de inkább bemegyek dolgozni. Jó lesz az még máskorra is....

Eggyel kevesebb....

#125 – Miki

2007-05-17 12:17:49

nincs hozzászólás

....a fogaim száma. De azért túléltem. És ez a lényeg.

Amúgy eltartott fél óráig, mire apró darabokban kibányászta a fogamat, pedig nyakláncot akartam csinálni belőle. :) Azt mondta, hogy a huszonéveseknek 10 perc alatt ki szokta szedni. Mondtam, hogy legközelebb majd hamarább jövök. Szóval jó hangulatban telt a műtét.

Aztán szépen hazakerekeztem. Most pedig benyomtam egy banánturmixot. Nem állítom, hogy nem viselt meg, bár azt hiszem már mindegy, ígyis-úgyis fáj.

Gyanítom, hogy a következő pár órára az alvás a legalkalmasabb tevékenység....

telefon + nyakkendő

#124 – Miki

2007-05-15 22:40:15

nincs hozzászólás

Ha már ilyen lehetőségeim vannak, rögtön teszteltem is egy hívással Olaszországba. Természetesen ingyen.

Az FK-knak nincs több anyag a nyakkendőjéhez, amit annak idején az olasz Pasha cég árult Magyarországon. Mára azonban kivonultak kis hazánkból, így megpróbáltam utánuk menni, ami sekerült is.

Viszont ezt az anyagot sajnos már nem gyártják. Szomorú hír. Kénytelenek leszünk másikat keresni. De ezúttal már magyar gyártótól.

telefon

#123 – Miki

2007-05-15 12:08:29

nincs hozzászólás

Tegnap vettem egy kütyüt, ami interneten keresztüli telefonálást tesz lehetővé. Simán beledugom a telefont és már megy is. Persze kell hozzá egy szolgáltató is, vagy kettő, mert ennyit tud kezelni a készülék.

A voipcheap.com-mal 10 EUR-ért 4 hónapig ingyen hívhatom a világ szinte összes földi vonalát. Mobil hívások és sms pedig 5 EUR cent.

A neophonex.hu pedig ingyen telefonszámot biztosít (0621), amit sajnos még nem sikerült beálltani.

A beruházás azért kellett, mert hangkártyán keresztül élvezhetetlen volt a beszélgetés, illetve olyan visszhangos, hogy nem lehetett érteni, amit mondtam. Persze most azon gondolkodom, hogy miért ezt a megoldást választottam. Vehettem volna egy jó minőségű mikrofon-hangszóró párost – ami persze alig lett volna olcsóbb megoldás – csak akkor nem tudnék a számítógép nélkül telefonálni. Viszont nem kéne fogni a telefonkagylót és mivel a gép szinte mindig be van kapcsolva amikor otthon vagyok, ez igazán nem lenne probléma.

No, ezen gondolkodom még picit....

rózsafüzér zarándoklat

#122 – Miki

2007-05-12 23:29:13

nincs hozzászólás

Csillaghegytől Máriaremetéig. Igazából nem is nagy távolság, csak ha össze-vissza megyünk. De azért így is teljesítettük a távot és pont időben érkeztünk a püspöki misére.

Ez persze most kicsit úgy hangzott, mintha teljesítménytúra lett volna, de erről szó sincs. Meglehetősen lassan cammogtuk végig a 20 km körüli távot, közben időnként megállva imádkozni, vagy betérve egy templomba.

Sajnos nem voltunk túl sokan a csapatból, de akik eljöttek, biztosan nem bánták meg, hogy részt vettek a Városmisszó ezen programján.

zajlik az élet

#121 – Miki

2007-05-10 10:32:06

nincs hozzászólás

Megint nem túl sűrű a frissítés itt. Ez egyrészt a rengeteg elfoglaltságomnak köszönhető, másrészt pedig a lecsökkent írási kedvemnek.

Év elején (szeptember) még két szabad estém is volt, amiket belátásom szerint használhattam, ha valamit el kellett intézni. Aztán ezek idővel beteltek. Mostanra ott tartok, hogy több programom van, mint ahány este egy héten. Ez persze fárasztó tud lenni, füleg mert legalább a fele valamilyen szervezés. Természetesen cserkész. Tábor, altábor, Falkaportya, őrsi portya, egyéb csapatügyek, Forcap.

Legalább nem unatkozom! :)

adatmentés

#120 – Miki

2007-05-05 22:33:26

nincs hozzászólás

Ha jól emlékszem, utoljára '99-ben mentettem a számítógépes adataimat CD-re. De ez nem biztos, mert nem találom a CD-t. :)

Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy ideje lenne, mielőtt tényleg eltűnik egy-két fontos fájlom, esetleg egyszerre az összes. Erre persze volt bőven lehetősége, mert ha jól számolom, a mostani volt az ötödik alkalom, hogy alaposan elszállt a rendszer. És mivel az adataim mindezt épségben túlélték, most végre túlestem e nehéz feladaton.

Csak nehogy ezt a DVD-t is eltüntessem....

szájsebészet, röpi, pályázat

#119 – Miki

2007-05-03 11:22:35

nincs hozzászólás

Na, tegnap ott is voltam. Kedves, fiatal orvos. Mondta is rögtön, hogy akkor most kiszedné a bölcsességfogamat. Mire én, hogy nem azért jöttem, azt hittem a másikat fogja most kikapni. A „másik”-ra – mikor meglátta a röntgenen – ezt mondta: miért engem találnak meg mindig az ilyenekkel? Meg, hogy szét kell vernie hozzá a fél fejemet és közben egy állkapocstörés is esélyes. Szóval ez egyelőre marad. Nem baj, van hasonló fölül is. Azzal kezdjük. A fölsők úgyis könnyen gyógyulnak....

A röpi katasztrófális volt. Csak úgy mondom. Lehet, hogy beszüntetem, mert ennél értelmesebb dolgokkal is tudom tölteni az időmet. De legalábbis szórakkoztatóbbakkal. Amúgy én is rátettem egy lapáttal. Játék közben lufikat durrantgattam, amik az iskolai „munkaszünet” ünnepről maradtak. A többiek – nem, nem a hasukat fogták, hanem a fülüket, és – egyáltalán nem találták olyan viccesnek, mint én. Nem állítom, hogy ez akkor sokat érdekelt volna....

Késő este pedig Bagesz beállított három pályázattal. Átnézés, nyomtatás, befejezés. Végül elrohant az egyetlen éjjel-nappali postára, én meg fejezzem be az utolsót. Addigra már szinte csak a költségvetés hiányzott, mert a többit szerencsére Öcsi közben megírta. Ráadásul fogalmam sem volt az egészről, mit, hova, miért. Persze, hogy késtem pár percet a leadással. Remélem azért elfogadják.

utolsó feladat

#118 – Miki

2007-05-03 10:42:57

nincs hozzászólás

A feltöltés egyelőre nem működik a honlapon, úgyhogy hiába volt a nagy sietség. Azt mondták majd szólnak, ha rendbeszedték. Nem baj, legalább még javítgathatok rajta.

  GNU AGPLv3 mrd.hu