Utolsó hozzászólások

[Lisastani] [2019-12-17 02:23:50]
» qobbseian

[StevGere] [2019-09-05 22:06:18]
» Venta Comprar Viagra StevGrenly

[Pay Day Loan ] [2018-10-09 12:31:11]
» qgtvwccy

Miki [2017-11-25 00:02:33]
» gombavizsgálat

[újonc] [2014-03-14 21:33:00]
» túra

bloggerek

Miki

bejelentkezés

(regisztráció)

linuxmint.hu
RSS 2.0
Miki – blog
számítógép

#187 – Miki

2007-11-22 16:36:41

nincs hozzászólás

Reggel megszereltem a koléganőm notebookját. A szokásos módszer: szétszedtem, összeraktam és ment.

Kár, hogy nem mindig jön be! :)

naptár

#186 – Miki

2007-11-19 19:17:48

nincs hozzászólás

Ma elmentem igeliturgikus naptárat venni a bencés könyvesboltba. Nem volt nálam apró, így csak kétezrest tudtam adni a néninek, de ő nem tudott visszaadni. Végül azt mondta, hozzam majd be a pénzt (295 Ft) valamikor és vigyem el nyugodtan a naptárat. Jó, hogy vannak még ilyen emberek.

pasaréti ferences naptár

#185 – Miki

2007-11-16 12:28:02

nincs hozzászólás

Idén is készül pasaréti ferences naptár.

Az előző kettő OpenOffice-ban készült, ami ugyan nem egy kiadványszerkesztő, de ingyen van és nem utolsó sorban könnyedén kezelte a magyar ékezeteket és a naptár táblázatát.

Próbálkoztam már neves kiadványszerkesztővel is, de már ott elakadtam, hogy képes-e táblázatot importálni. De akkora hírneve van, hogy ez már nem fért be mellé.... Az áráról meg ne is beszéljünk.

Pár éve azonban olvastam, hogy írtak már könyvet html-ben css-sel formázva. Már akkor is nagyon tetszett az ötlet és jóval nagyobb lehetőségek vannak benne, mint egy szövegszerkesztőben. Így aztán nekiálltam és elkészítettem egy sablont, amibe már könnyedén betehetők majd az idei adatok.

Persze az, hogy jól néz ki egy böngészőben még nem jelenti azt, hogy majd ugyanúgy megjelenik papíron is. Próbálkoztam nyomtatással, de nem sok sikerrel. A részleges átlátszóság bizony meghaladja a mai böngészők nyomtatási képességeit. Így aztán letöltöttem egy direkt erre a célra fejlesztett programot (http://www.princexml.com/), és lőn siker.

Szóval naptár hamarosan!

meghűlés

#184 – Miki

2007-11-15 16:31:37

nincs hozzászólás

Mivel úgy tűnik mégis megfáztam kicsit a hétvégén, ezért tegnap egész nap teát ittam C-vitaminnal. Kb. 4,5 liter folyadékot fogyasztottam el (és több ezer gramm C-vitamint). Na jó, a végén már kissé unalmas volt, hogy állandóan föl kellett álnom – nem csak teát főzni.

Viszont a módszer bevált, egész jól érzem már magam.

Igyatok sokat!

hideg

#183 – Miki

2007-11-15 11:06:31

nincs hozzászólás

Ma előkerült téli bringásruházatom utosó darabja is: a csősál. Ideje volt, nem értettem, miért fázik a nyakam reggelente....

A pilótasapkámat már jó ideje használom, remek darab. Nem túl meleg, viszont szélálló.

A csuklómra egy zokni levágott szárát szoktam húzni, hogy ne fújjon be a szél a pulcsi ujjába.

Még pár újítás kéne, talán idén megcsinálom őket. Egyszer egy régi esőkabátom ujjában volt egy kis kihajtható kesztyűszerűség. Eső esetén jól szolgál.

Szintén esőben, hóban jó egy karima, hogy ne verjen a szemembe. Mivel azonban ez nincs a jelenlegi sapkámon, ezt is meg kell majd oldanom valahogy.

éjszakai túra

#182 – Miki

2007-11-12 10:48:32

nincs hozzászólás

Pénteken este éjszakai túrára indultunk a Pilisbe. Egész héten esett az eső sötétedés után, kivéve aznap.

Dömösről vágtunk neki az útnak. Prédikálószék – Királykút – Tölgyikrek – Csobánka útvonalon. Eredetileg ugyan Pomáz lett volna az uticél, de az idő gyorsan telt, vagy mi mentünk lassan, mindenesetre rövidíteni kellett. Így is 2 órát késtünk a tervezett 8 órás budapesti érkezéshez képest. Igaz, hogy eredetileg nem terveztük be egy bokasérült gyerek cipelését a hátunkon.

Ennek ellenére jó hangulatban telt az út, éjszakai sütögetéssel, melegedéssel és teázással egybekötve.

Hazaérve pedig egyszerűen bedőltem az ágyba, mint egy darab fa.

újra itthon

#181 – Miki

2007-11-02 17:27:02

nincs hozzászólás

Minden jó, ha jó a vége! Kalandos utunk volt, de nem is lenne igazi kalandok nélkül.

Bár hajnali 6-kor indultunk, csak délután 4 után jutottunk át a határon. Ki gondolta volna, hogy céges autóhoz közjegyző által hitelesített meghatalmazás kell. Így fordultunk vissza Beregsuránynál. Második nekifutásra Tiszabecsnél végül megelégedtek egy egyszerű faxolt változattal, bár közölték, hogy ez csak WC papír. Az esti beszélgetést a beregszászi cserkészvezetőkkel azért nem késtük le.

Másnap a Vereckei-hágót és a Sipot vízesést vettük célba. Az elsőt könnyedén megtaláltuk, a második uticélt azonban csak sötötedés után értük el némi bolyongás után. A sötét többek közt a késői indulásnak, míg a bolyongás makacsságunknak és Mohabának volt köszönhető, aki műholdak segítségével próbált meg minket a helyes irányba terelni. Kárpátalján azonban még ő sem ismeri ki magát tökéletesen. :) Végül zseblámpával megvilágítva készült a fénykép.

Másnap a Szinevéri tavat és Nemzeti Parkot vettük célba, csapatunkat aznapi szállásadónkkal kiegészítve. Bustyaházánál északra kanyarodva a Talabor folyó mellett egyre szebb és hegyesebb úton haladtunk. A korai kelés ellenére is csak délre érkeztünk meg. Persze az útról több helyen eltűnt az aszfalt, valamelyik árvíznél, és a többi részen is elég lyukacsos volt az út, így lassan tudtunk csak haladni, de megérte. A tótól feltúráztunk a Tó-havas nevű csúcsra, ahol hógolyóztunk és áfonyát ettünk. Persze megint sötétben értünk csak a kocsihoz, de Mohabá most kitűnően teljesített.

Utolsó napra csak a Huszti várat hagytuk, Nagyszőlősön beugrottunk a ferences misszióba, majd a határon ismét órákat vártunk, mert a magyarok félreállítottak minket és az előttünk levőt darabokra szedték. Minket aztán röhögve engedett tovább 10 perc után. Hamar rájött, hogy aligha csempészünk bármit is.

Megnyugodtam. Kicsit szervezetlen volt az egész, és volt akit ez zavart. Még nem volt hozzászokva. :) De jól sikerült ez az út is, mint eddig mindig....

  GNU AGPLv3 mrd.hu