Utolsó hozzászólások

[Pay Day Loan ] [2018-10-09 12:31:11]
» qgtvwccy

Miki [2017-11-25 00:02:33]
» gombavizsgálat

[újonc] [2014-03-14 21:33:00]
» túra

Miki [2013-04-29 10:05:58]
» kis gomba, nagy gomba

[Valaki] [2013-04-28 00:42:56]
» OK

bloggerek

Miki

bejelentkezés

(regisztráció)

ubuntu.hu
RSS 2.0
Miki – blog
micro SD

#431 – Miki

2009-02-26 11:12:32

nincs hozzászólás

Vettem egy 2 Gigás modult a telefonomba, mert anélkül nem volt hajlandó USB-s adatkapcsolatot létesíteni a számítógéppel. Így legalább tudom pendrivenak is használni.

Amúgy 1800 pénz volt a trafikban. Pár éve 11 körül vettem még nagykeráron a fényképezőgépbe.

hétvége – Fritőz (Friteuse :) utolsó útja

#430 – Miki

2009-02-23 15:59:21
Módosítva:
2009-02-25 15:13:44

nincs hozzászólás

Pénteken bál, aztán pihenni kellett. :)

Vasárnap Enikővel Zabarban voltunk. Útközben betértünk Mátraverebély-Szentkútra is, kicsit körülnézni. Aztán hazafelé kezdődtek a bajok.

Előszőr egy büntetés. Négy tétel – ebből ugyan kettő kérdéses –, de megúsztam pontlevonás nélkül, és egy 7000-es büntivel. Ha feljelent, az húsznál kezdődik...

Állítólag a vészvillogó csakis műszaki hiba esetén használható, mi pedig csak a térképet néztük. Igaz, hogy a zebrán (pont előtte). De miért kell a zebrát a STOP tábla elé tenni öt méterrel?

Keresgéltem. A KRESZ-ben nem szerepel a 'vész' szó, tehát a 'vészvillogó' sem. Mindössze ennyit találtam a témában:

56. § (7) Az úttesten levő elromlott járművet az elakadást jelző háromszögön kívül meg szabad jelölni mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével vagy villogó narancssárga fényjelzést adó elakadást jelző lámpával.

Másik kérdéses probléma volt, hogy nem szabad kiszerelni a kisbuszból egy sor ülést, mert az szerkezeti átalakítás és mint ilyen, engedély nélkül szabálysértésnek minősül. Itt amúgy végleg elakadtam az internetes keresésben, úgyhogy aki ért hozzá, nyugodtan világosítson fel.

A következő büntetést megúsztuk, miután megmutattuk, hogy már van egy...

Aztán megálltunk az autópályán egy benzinkútnál... és vége. Fritőz többé nem indult el. Próbálkoztunk: betolás, kuplungállítás – hiába.

Végül papám jött értünk – a busz maradt.

Fritőz azóta már a helyi bontóban van. Túl sokba került volna a vezérműlánc cseréje. Szomorú. Sok embernek fog hiányozni.

Ramsau am Dachstein

#429 – Miki

2009-02-19 16:26:58

nincs hozzászólás

Tegnap este értem haza a négy napos csúszásból. Rengeteg friss hó, a végére napsütés, szóval remek idő volt az új snowboardom kipróbálásához.

Meg voltam vele elégedve. Jeges pályán remekül megtartott, és szűzhóban is jól teljesített. Megtartom. :)

csoki nyeremény

#428 – Miki

2009-02-13 13:32:35

nincs hozzászólás

Még decemberben néztem egy videót, aminek szerettem volna megszerezni a zenéjét. Csakhogy a szám spanyolul van, így esélyem sem volt megtippelni a szám címét.

Öcsémnek viszont annál inkább. Meg is kapja érte a tábla csokit. :)

http://www.ijigg.com/songs/V2AF4CABPB0

télitábor

#427 – Miki

2009-02-09 15:16:57

nincs hozzászólás

Szombaton falka után kinéztem Csobánkára, a cserkész korosztály táborába. Épp a kereskedőjáték közepébe csöppentem be. Utána színház volt, majd egy "ülj jobbra eggyel" kártyajáték a vacsora elkészültéig. A napot az Emil és a detektívek zárta.

A vasárnap reggelről kicsit lemaradtam, mert valamikor pihenni is kell. Így aztán fél 11-kor reggeliztünk Enikővel, és megörököltük a maradék mosogatást. Csak pár óra. Nem értem miért, de ez kezd rendszeressé válni... :)

emlék

#426 – Miki

2009-02-04 12:25:58

nincs hozzászólás

A sötétben, egyedül bandukoltam a fejlámpám fényénél az erdőben, de így is felismertem, hogy sok-sok éve nem keveset jártam ezen az úton.

Sokat nyaraltunk régen családostul Mátrafüreden. Néha télen is, de többnyire nyáron.

Az üdülő területén keresztülfolyt egy kis patak, ám egyik nyáron teljesen ki volt száradva. Emlékszem még rákot is találtunk benne, már eléggé megviselt állapotban.

Vajon miért nincs benne víz? Igazi nyári kaland gyerekeknek.

Követtük a patak útját az erdőbe, egészen addig, amíg egy embermagasságú (vagy legalább gyerek :) gáthoz nem értünk. Valaki elég komolyan eltorlaszolta az útját, egy hatalmas kő-fa halommal. Itt a patak régen kétfelé vált, és csak kisebb része jött a fölső ágon az üdülőbe. De ez most teljesen megszűnt. Ez nem maradhat így!

Nem előszőr segítettünk egy pataknak arra folyni, amerre mi szerettük volna, :) de ez most nem volt kis feladat. Idővel azért csak megindult a víz az ágon, bár bőven maradt még – talán nem is gyereknek való – tennivaló.

Másnap aztán legnagyobb megdöbbenésünkre kiderült, hogy nem csak a mi szívügyünk ez a patak! Komoly mennyiségű követ mozgattak meg valakik, hogy víz a gravitáció ellenében a fölső ágba is elég jusson. Ezt három gyerek sosem tudta volna megcsinálni.

Arra már nem emlékszem, hogy végül megindult-e a patak akkor az üdülő kertjében. Talán csak a következő nyáron láttuk újra folyni. De az biztos, hogy ez volt életünk legnagyobb patakszabályozása. :)

Téli Mátra L

#425 – Miki

2009-02-03 14:45:41
Módosítva:
2009-02-03 14:46:25

nincs hozzászólás

Szombaton remek túraidő volt, és mi ezt remekül ki is használtuk.

Mire megérkeztünk Mátrafüredre, annyi autó volt, hogy szinte nem tudtunk leparkolni. Aztán beálltunk a sorba nevezni, majd szórakoztunk még kicsit az indulásig.

Az út elején nem erőltettük halálra magunkat. Néha ettünk, néha csak megvártuk a lemaradókat. Így aztán Galyatetőn szembesültünk vele, hogy ha szintidőn belül akarunk beérni, akkor ideje összekapni magunkat. 25 perc mínusszal indultunk a következő állomáshoz. Kezdetben mindenki futólépésben, aztán szépen elmaradoztak a többiek. Ketten értünk az állomásra időben, aztán megvártuk a maradékot, de így persze 15 perc hiány azért maradt.

Mátraházáig behoztuk +2 percre, de persze megint vártunk, és kezdett sötétedni. És bár a leírásban benne volt, nem nagyon számoltunk a következő nagyon csúszós résszel. Erőltetett menetben még beértünk volna, de sötétben, meredek, jeges hegyoldalon nem igazán lehet erőltetni. Így aztán már nem kellett sietnünk, a kitűzőt buktuk. :)

Végül kissé szétszóródva, kissé sárosan, és kellemesen elfáradva értünk célba.

  GNU AGPLv3 mrd.hu